ГоловнаПолітика

Чубаров: Росія познущалася над пам'яттю кримськотатарського народу

Голова Меджлісу обурений польотами військових літаків над мітингом

Чубаров: Росія познущалася над пам'яттю кримськотатарського народу
Фото: glavcom.ua

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що російська влада сьогодні познущалася над пам'яттю його народу.

"Я хочу дізнатися: хто в цій державі говорить неправду - або ті, хто говорить про наші права, і вони перебувають у Москві, або військові і спецслужби, які сьогодні просто познущалися над нашою пам'яттю, над цілим народом", - сказав Чубаров після завершення мітингу пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу в селищі Ак-Мечеть в Сімферополі, інформує "Інтерфакс-Україна".

Він висловив обурення спробами заглушити вертольотами проведення мітинга. "Вертольоти, які облітали мирний мітинг, де люди моляться за душі сотень загиблих в роки тоталітарного режиму - у нас з цього приводу виникає дуже багато питань", - зазначив голова Меджлісу. На його думку, це свідчить про те, "що і як думають вони (влада, - ред.) про нас". "Вертоліт - це гідна відповідь на очікування кримських татар", - зазначив Чубаров.

Крім того, він нагадав, що після заборони на проведення заходів в результаті тривалих дискусій вдалося домогтися, щоб заходи пройшли локально в регіонах Криму, проте десятки тисяч людей, які хотіли приїхати до Сімферополя на мітинг, не змогли цього зробити, оскільки дороги були заблоковані.

Зауважимо, на жалобний мітинг в селищі Ак-Мечеть у Сімферополі, присвячений 70-річчю депортації народів Криму з півострова, зібралися до 20 тис. осіб. Люди продовжували підходити навіть після того, як на мітингу зачитали резолюцію.

Нагадаємо, сьогодні кримські татари ухвалили резолюцію з вимогою національно-територіальної автономії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram