ГоловнаПолітика

"Амністовано" трьох луганчан, які добровільно здали зброю

Проводилися переговори з 47 сепаратистами

"Амністовано" трьох луганчан, які добровільно здали зброю
Фото: EPA/UPG

Прокуратура звільнила від кримінальної відповідальності трьох мешканців Луганська, які добровільно здали зброю.

Про це повідомив журналістів в.о. заступник голови Адміністрації президента Андрій Сенченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я був у Луганську двічі, зустрічався з молодими людьми, на руках яких немає крові, але на руках у яких є зброя. Нам вдалося, щоб 3 людини з 47, з якими ми вели переговори, склали зброю. І прокуратура знайшла формулу звільнення їх від кримінальної відповідальності", - сказав він.

При цьому Сенченко зазначив, що незважаючи на те, що наразі немає відповідного закону про амністію протестувальників на сході, процедура звільнення від кримінальної відповідальності цих людей була зроблена офіційно, в рамках чинного законодавства.

"Для таких індивідуальних випадків це можливо. Бо оголосити амністію безпрізвищну в цьому випадку вкрай складно... ми амністуємо тих, хто взяв зброю, і вони її склали. Але на руках одних є кров, а інші - просто покрасувалися і сфотографувалися з цією зброєю" , - підкреслив Сенченко.

Нагадаємо, раніше Кабмін подав у Раду законопроект про амністію учасників сепаратистських акцій, які не вчиняли тяжких злочинів. Парламент наразі документ не розглядав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram