ГоловнаПолітика

Світова спільнота має "нульову довіру" до "референдуму" на Донбасі

Великобританія, Японія і Польща не визнають сепаратистського "референдуму"

Світова спільнота має "нульову довіру" до "референдуму" на Донбасі
Уильям Хейг

Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейґ заявляє, що так званий "референдум" на сході України має "нульову довіру" світової спільноти.

"Так званий "референдум" має нульову довіру в очах світу і є незаконним, не відповідаючи жодним стандартам об'єктивності, прозорості, і люди, які його організували, навіть не намагалися вдати, що вони мають намір відповідати цим стандартам. Важливо, щоб тривала робота над проведенням виборів 25 травня", - заявив Хейґ у понеділок у Брюсселі перед початком засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, на якому розглядатимуть ситуацію в Україні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

МЗС Польщі назвало "референдум" на сході організованим "нелегальними, озброєними групами сепаратистів", що порушує міжнародне право, а також Конституцію і закони, що чинні в Україні.

Також на визнала результатів референдуму в Донецькій і Луганській областях Японія, заявив генеральний секретар кабінету міністрів Японії Йосіхіде Суга.

Нагадаємо, в.о. президента України Олександр Турчинов заявив, що "референдум" у Донецькій і Луганській областях не матиме жодних юридичних наслідків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram