ГоловнаПолітика

СБУ: до вбивства депутата Рибака причетні співробітники ГРУ РФ

Обидва оголошені в розшук

СБУ: до вбивства депутата Рибака причетні співробітники ГРУ РФ
Фото: http://novostey.com

СБУ встановила причетних до вбивства депутата Горлівської міськради від партії "Батьківщина" Володимира Рибака."

Про це на брифінгу в Антитерористичному центрі при СБУ повідомила представник прес-центру СБУ Катерина Косарєва.

Так, за словами Косарєвої, до вбивства причетні двоє громадян Росії - підполковник Ігор Безлер (позивний - Біс), який проходив службу в ГРУ Генштабу Збройних сил Росії, і його направили в Україну, і Ігор Стрєлков (позивний - Стрілець). Обидва оголошені в розшук.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомляла, що в квітні 2014 року Безлер за завданням російської військової розвідки у складі диверсійної групи брав участь у захопленні будівлі УСБУ в Донецькій області, а пізніше в захопленні райвідділу МВС України в місті Горлівка.

Нагадаємо, 17 квітня повідомляли, що в Горлівці Донецької області викрали депутата міськради Володимира Рибака.

За даними міліції, встановлено, що 17 квітня Рибак брав активну участь у мітингу "За єдину Україну" перед будівлею Горлівської міської ради. Після закінчення мітингу депутат вирушив у будівлю міської ради для зустрічі з мером міста. Увійти в будівлю йому перешкодили прихильники так званої Донецької республіки, з якими "у нього виникла словесна перепалка".

Під час розшукових заходів в мережі інтернет було виявлено відеозапис подій, які мали місце 17 квітня 2014 року перед будівлею Горлівської міської ради до моменту його викрадення. Цей відеозапис підтверджує свідчення свідка, повідомили в МВС.

"19 квітня 2014 року тіла двох чоловіків зі слідами тортур знайдені в Слов'янському районі. Одним із двох загиблих виявився депутат Горлівської міськради від партії "Батьківщина" Володимир Рибак. За наявними у слідства даними, до тортур і вбивства цих людей причетні представники угрупування сепаратистів, що захопило будівлю СБУ в місті Слов'янську", - резюмували правоохоронці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram