ГоловнаПолітика

Тимошенко хоче підписати протокол взаєморозуміння з донецькими сепаратистами

Зазначений документ Тимошенко передала людям, які захопили будівлю

Тимошенко хоче підписати протокол взаєморозуміння з донецькими сепаратистами
Фото: batkivshchyna.com.ua

Колишній прем'єр-міністр, кандидат в президенти Юлія Тимошенко ініціює підписання протоколу про взаєморозуміння між партією ВО "Батьківщина" та загарбниками Донецької обласної державної адміністрації.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

Згідно з повідомленням, сторонам пропонується домовитися про те, що "Батьківщина" через свою фракцію у Верховній Раді зобов'язується внести і проголосувати закон про підвищення статусу російської мови як регіональної, але при цьому єдиною державною мовою залишається українська.

Також партія зобов'язується ініціювати процес внесення змін до Конституції, або провести децентралізацію влади, в тому числі шляхом забезпечення місцевих громад фінансовою самостійністю.

У документі також зазначається що фракція "Батьківщина" зобов'язується внести і проголосувати закон про амністію всіх мирних протестувальників, за винятком осіб, які вчинили тяжкі злочини.

Протестувальники, зі свого боку, повинні звільнити будівлю Донецької ОДА, забезпечити безперешкодний доступ держслужбовців на свої робочі місця, а також працівників комунальних служб для наведення порядку в будівлі і на прилеглій території.

Окрім того, протестувальники повинні скласти всю незареєстровану і незаконну зброю.

Також в документі йдеться про зобов'язання відмовитися надалі від незаконного застосування сили і вирішити соціально-політичні питання мирним шляхом загальнонаціонального діалогу.

Раніше Тимошенко озвучила ідею провести круглий стіл із залученням всіх учасників протестів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram