ГоловнаПолітика

ЄС збере саміт, якщо Росія не виконає женевських домовленостей

На Росію чекають санкції третього рівня

ЄС збере саміт, якщо Росія не виконає женевських домовленостей
Фото: batkivshchyna.com.ua

Європейський Союз готовий зібрати саміт голів країн ЄС уже в четвер, 24 квітня, якщо Росія не виконуватиме умов Женевської угоди.

Про це повідомила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко після зустрічі з головою комітету із закордонних справ Європарламенту Елмаром Броком, повідомляє прес-служба партії.

"Ми всі сподіваємося, що Російська Федерація виконає ті домовленості, які були досягнуті в Женеві, а саме - розблокує адміністративні приміщення в Донецькій, Луганській області та виведе свої війська, які діють як терористи, з території України", - заявила Тимошенко, коментуючи підсумок зустрічі.

"Я почула дуже важливу для України відповідь. Елмар Брок сказав, що якщо не буде припинена агресія, не розблокують приміщення і не будуть виведені війська з території Донецької та Луганської областей, власне, з інших областей, де вони можуть перебувати таємно, то в четвер збереться саміт лідерів Європейського Союзу для того, щоб ухвалити рішення про запровадження санкцій третього рівня проти Російської Федерації саме для того, щоб припинити військові дії Росії на території східних і південних областей України", - додала також вона.

Нагадаємо, переговори за участю представників Росії, США, Євросоюзу й України, присвячені українській внутрішньополітичній кризі, пройшли в Женеві в четвер. У результаті було ухвалено документ, у якому обумовлено заходи розв'язання кризи.

Ними повинні стати роззброєння сепаратистів і звільнення ними адмінбудівель в обмін на амністію.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ відіграватиме провідну роль у сприянні українській владі та місцевим громадам у негайній реалізації цих заходів. США, ЄС і Росія зобов'язуються підтримати цю місію, зокрема надавши спостерігачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram