ГоловнаПолітика

Обама сумнівається, що РФ виконає женевські домовленості

США введуть нові санкції у разі зриву Росією своїх зобов'язань

Обама сумнівається, що РФ виконає женевські домовленості
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама сумнівається в готовності Росії виконувати женевські домовленості щодо деескалації ситуації в Україні.

Про це він повідомив на прес-конференції, інформує Reuters.

Обама також зазначив, що підтримує зв'язок з лідерами країн Європи з питання України, і що США підготували нові санкції, які можуть бути введені, якщо Росія відмовиться здійснювати необхідні в рамках угоди дії для деескалації ситуації.

Президент США заявив, що західні країни "ретельно оцінять ситуацію" в тому випадку, якщо постане питання про введення нових санкцій.

"Я сподіваюся на те, що в найближчі кілька днів ситуація покращиться, але, з урахуванням минулого досвіду, вважаю, що занадто розраховувати на це не варто", - прокоментував Обама ситуацію в Україні. "Слід бути готовим до того, що нам доведеться відповісти на спроби втручання Росії в ситуацію на півдні та сході України", - резюмував він.

Нагадаємо, переговори за участю представників Росії, США, Євросоюзу і України, присвячені українській внутрішньополітичній кризі, пройшли в Женеві в четвер. У результаті було прийнято документ, в якому йдеться про заходи з розв'язання кризи.

Ними повинні стати роззброєння сепаратистів і звільнення ними адмінбудівель в обмін на амністію.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ відіграватиме провідну роль у сприянні української влади і місцевим громадам негайної реалізації цих заходів. США, ЄС і Росія зобов'язуються підтримати цю місію, в тому числі, шляхом надання спостерігачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram