ГоловнаПолітика

СБУ підтвердила участь підполковника ГРУ РФ у захопленні міліції Горлівки

Спецслужба просить інформувати про місце перебування Ігоря Безлера

СБУ підтвердила участь підполковника ГРУ РФ у захопленні міліції Горлівки
Игорь Безлер
Фото: http://www.sbu.gov.ua/

СБУ встановила особу чоловіка в камуфляжі, який після захоплення Горлівського міськвідділення МВС відрекомендувався російським підполковником і представив нового "начальника" міліції.

Це Ігор Безлер, 1965 року народження, повідомляє прес-центр СБУ.

За даними спецслужби, до 2002 року Безлер проходив службу в підрозділах ГРУ ГШ ЗС РФ, закінчив службу у званні підполковника. Після цього його скерували в Україну.

У лютому 2014-го з Безлером відновили зв'язок співробітники ГРУ ГШ ЗС РФ. Виконуючи їхні вказівки, Безлер у лютому 2014-го виїхав в АР Крим, де брав участь у силових акціях захоплення військових частин, органів влади й управління. У квітні 2014-го Безлер за завданням російської військової розвідки у складі диверсійної групи брав участь у захопленні будівлі УСБУ в Донецькій області, а пізніше в захопленні райвідділення МВС України в місті Горлівка.

Фото: http://www.sbu.gov.ua/

"Зараз Безлер, ймовірно, знаходиться в Горлівці, в приміщенні захопленого терористами районного відділення міліції. Пересувається містом у супроводі групи охоронців, озброєних автоматичною зброєю. Служба безпеки України попереджає, що вказана особа є небезпечним злочинцем. Просимо інформувати про його місце перебування правоохоронні органи України", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що Безлер очолював у Горлівці комунальне підприємство ритуальних послуг "Простір", з якого був звільнений 2012 року за розкрадання 38 огорож і пам'ятників, а також за вимагання грошей у літніх людей за місце на кладовищі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram