ГоловнаПолітика

Ахметов відвіз сепаратистів на переговори з владою

Бізнесмен був готовий залишитися із загарбниками ОДА і чекати на штурм

Бізнесмен Рінат Ахметов уночі 8 квітня прийшов до сепаратистів, які захопили Донецьку ОДА, і вмовив їх поїхати на переговори з владою.

Відео розмови Ахметова із сепаратистами викладено в YouTube.

На початку розмови він заявив, що треба уникнути штурму силовиками обладміністрації: "Треба зробити одну просту річ. Я повинен звернутися і сказати - скасуйте штурм (штурм силовиками Донецької ОДА). Така ситуація. Виберіть, хто конкретно буде говорити. Давайте ми звернемося до влади і поговоримо".

У відповідь на репліку одного із сепаратистів про те, що губернатора Таруту ніхто не вибирав, Ахметов зазначив: "Коли в нас буде обиратися губернатор - обиратиме народ. Зараз, на жаль, ситуація інша. Ми хочемо призначати. Отже, треба змінювати Конституцію".

"Ми беремо і говоримо, що потрібні робочі місця. А що робити? Ось ми прийшли. Але від того, що ви робите, люди повинні жити краще. Як ми будемо робити, щоб людям стало жити краще? Можна обрати будь-яку риторику. Але як зробити життя кращим? От якщо зараз вийшли і людям стало жити краще - добре. Якщо вийшли і стало гірше - це погано", - продовжив він.

На це один із загарбників ОДА сказав: "У Києві вийшли, і стало гірше".

"Це правильно, це правильно, - відповів Ахметов. - Ще раз кажу, ми повинні говорити, щоб змінити ситуацію. Потрібно говорити про всі проблеми. Що ми повинні зробити, щоб нас почули?"

На це йому відповіли: "Відокремитися".

"Відокремитися - це не мета, а засіб. А мета - жити краще. Приберіть емоції. Я розумію, що у вас болить душа. Усі, у кого за Донбас болить душа - мої брати. Донбас для мене назавжди. я тут живу, тут дихаю", - сказав Ахметов.

Його запитали, чи готові він очолити комітет Донбасу (судячи з усього, йдеться про сформовану сепаратистами "Донецьку народну раду"). "Я готовий зробити все і бути з вами. У мене працюють 300 тисяч людей. Треба продавати продукцію. Якщо піде штурм - піду разом з вами туди. Буду страждати разом з вами. Але я хочу звернутися до уряду і попросити. У них штаб. Я буду просити, щоб жодного штурму не було", - відповів Ахметов.

Йому відповіли, що це тільки відтягне час.

"Послухай мене, відтягнути час - це теж перемога", - відреагував він.

"Треба аеропорт закрити!" - запропонували сепаратисти.

"У мене що, є ключі, щоб закрити аеропорт!? - відповів Ахметов. - Послухайте мене. Хто зі мною готовий їхати, щоб ми сіли 3-5 осіб і говорили, щоб штурму не було. Хто буде? Так, вибирайте і поїхали. Хто поїде? Штурму не повинно бути. Послухай мене. Візьмімо 50 пунктів. І ми ніх*я не вирішимо. А давайте пункти "а", "б", "в", "г". Треба реально дивитися, хлопців. Будете просити те, те, то ніх*я ніхто не дасть. Далі що? Що далі?"

"Будемо воювати", - почув у відповідь бізнесмен.

На це він зазначив: "Я пропоную по-іншому. Ми говоримо про те, щоб Донбас почули... Послухай мене, якщо завтра, бл*дь, проллється кров - кому стане краще? Все, поїхали".

Після цього Ахметов з представниками сепаратистів поїхав на переговори.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram