ГоловнаПолітика

Ярош позичив кошти на виборчу кампанію в касі партії

Лідер ПС весь минулий рік жив на гроші друзів

Ярош позичив кошти на виборчу кампанію в касі партії
Фото: Макс Левин

Лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош заявив, що грошову заставу на виборчу кампанію на президентських виборах узяв з партійної каси.

"Я позичив гроші в касі партії. Якщо у мене буде можливість - віддам", - заявив Ярош на прес-конференції в п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, окрім того, кілька підприємців - членів "Правого сектору" - внесли кошти на рахунки партії.

Відповідаючи на питання про особисті доходи, лідер "Правого сектору" розповів, що зазначені в декларації 803 грн - це стипендія дочки. Легальних же доходів кілька років у нього не було.

Ярош зазначив, що він не є багатою людиною, а жити в таких умовах йому допомагали соратники-підприємці, які жертвували гроші в розмірі 5-6 тис. грн для того, щоб він займався патріотичним вихованням молоді.

"Я знаю, що таке виживати на 2 тисячі гривень, 3 тисячі гривень на місяць тощо", - зазначив він.

"Мені допомагали друзі, в тому числі матеріально, малі, середні підприємці, але це просто допомога... Допомога, яку приносили і говорили "Дмитро, займайся тим, чим ти займаєшся". І я дуже вдячний тим людям", - пояснив лідер "Правого сектору".

Ярош також зазначив, що у відсутності в нього легального доходу був певний плюс. "Не хотілося б платити в "общак" Януковича, щоб підтримувати його режим", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом у президенти України Дмитра Яроша.

Водночас, згідно з документами, поданими до ЦВК, Ярош числиться як тимчасово непрацюючий, 2013 року кандидат у президенти і члени його сім'ї - дружина, дві дочки і син - задекларували 803 грн доходу. Вони володіють квартирою площею 53,9 кв. м і автомобілем Opel Astra A5 2006 року випуску.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram