ГоловнаПолітика

ГПУ скоротить понад дві тисячі співробітників

Відомство скоротило витрати на 137 мільйонів гривень

ГПУ скоротить понад дві тисячі співробітників

Генпрокуратура України скоротила видатки на забезпечення органів прокуратури на 137 мільйонів гривень, із них 87 мільйонів гривень - на оплату праці, а також витрати на службовий автотранспорт і капітальні витрати.

Про це повідомив виконувач обов'язків генерального прокурора України Олег Махніцький, інформує прес-служба відомства.

"Генпрокуратура активно братиме участь у виконанні закону України "Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні", - зазначив Махніцький.

За словами в.о. генпрокурора, скоротять 2263 посади, "а їх навантаження розподілять між іншими співробітниками". Крім того, на вісім одиниць скоротять автопарк керівництва відомства.

"У Генпрокуратурі розуміють, що без службового транспорту виконання покладених законом функцій, особливо прокуратурами районного рівня, неможливе, тому питання про скорочення чисельності службових автомобілів на місцях буде вирішуватися пізніше", - заявив Махніцький.

Також скасовано знижку в розмірі 50% на оплату комунальних послуг та інші пільги для працівників прокуратури. Не виплачуватимуть допомогу прокурорам і слідчим під час їхнього виходу на пенсію, що дозволить заощадити значні суми, йдеться в повідомленні на сторінці відомства.

Нагадаємо, 27 березня Верховна Рада з другої спроби ухвалила закон "Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram