ГоловнаПолітика

Ющенко з'їхав з держдачі

Віктор Янукович і Віктор Ющенко покинули резиденції синхронно

Ющенко з'їхав з держдачі
Фото: Макс Левин

Колишній президент Віктор Ющенко "місяць-півтора тому" з'їхав з державної дачі в Кончі-Заспі, якою він користувався останні кілька років.

Про це він повідомив в ефірі "Громадського ТБ".

Відповідаючи на запитання журналіста з приводу держдачі, Ющенко заявив: "Чого ви такі дріб'язкові? Я вже починаю забувати дорогу в Кончу-Заспу. Я покинув дачу. Я там не живу. І дуже щасливий".

Колишній президент додав, що з'їхав звідти "місяць-півтора тому". За часом це збігається з утечею Віктора Януковича з "Межигір'я".

На державній дачі Віктор Ющенко залишився жити після того, як пішов із посади президента 2010 року. Його прес- секретар Ірина Ванникова стверджувала тоді, що її шеф переїде у власний будинок у селі Нові Безрадичі (у Київській області), коли там закінчать ремонт.

Тим часом перебування екс-президента в Кончі-Заспі затягнулося. Згідно з постановою уряду, ухваленою ще за президентства Леоніда Кучми, держдачу за колишнім президентом мали закріпити щонайбільше на рік. Для Ющенка термін пролонгували до півтора року, проте дача залишилася в його розпорядженні і по закінченню цього терміну. Восени 2013 року в Державному управлінні справами підтверджували, що Ющенко далі користується державною дачею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram