ГоловнаПолітика

Росія досі не виставила Януковича в розшук, - ЗМІ

Його не зазначено в розшуку на офіційному сайті російської поліції

Росія досі не виставила Януковича в розшук, - ЗМІ
Фото: www.president.gov.ua

Незважаючи на офіційний запит України, правоохоронні органи Росії досі не виставили екс-президента Віктора Януковича, екс-голову його адміністрації Андрія Клюєва, екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка в міждержавний розшук.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на інформоване джерело в правоохоронних органах України.

Як зазначив співрозмовник, "незважаючи на те, що відповідні офіційні документи з приводу зазначених осіб відправлено понад 10 діб тому, а, за процедурою, зазвичай російська сторона виставляла певних осіб у міждержавний розшук протягом 2-3 діб, сьогодні зазначені персони відсутні в розшуку на офіційному сайті".

Водночас джерело зазначило, що особи, відповідальні за виставлення відповідних карток, отримали відповідь, що зараз це зробити неможливо, оскільки на робочому місці немає профільних керівників, які повинні віддати відповідний наказ.

Окрім того, співрозмовник зазначив, що, за домовленостями про оголошення певних осіб, які перебувають у міждержавному розшуку, тобто на території країн СНД, бази даних по них, про їх встановлення, затримання і подальшу екстрадицію у країну, де цю особу оголошено в розшук, зосереджено в базі даних московських правоохоронців.

Відповідно, без їхньої команди жодна з країн СНД самостійно не може прийняти інформацію про розшук особи і почати дії щодо її місцезнаходження.

Нагадаємо, 4 березня МВС внесло імена Віктора Януковича, Віталія Захарченка й Андрія Клюєва в базу осіб, які переховуються від органів влади.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram