ГоловнаПолітика

Під час штурму у Сімферополі вбили українського військовослужбовця (оновлено)

Загинув прапорщик Какурін, поранено в шию капітана Федуна, ще одного військового жорстоко побили

Під час штурму у Сімферополі вбили українського військовослужбовця (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Під час штурму українського фотограметричного центру в Сімферополі убито українського військовослужбовця.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у своєму Facebook.

"Наші джерела повідомили, крім пораненого, і про одного загиблого українського військовослужбовця під час штурму в Сімферополі. Загибель підтверджують три різні джерела", - написав він.

Офіцер запасу Федоренко повідомив LB.ua прізвище вбитого - це прапорщик Какурін. Окрім того, за його словами, поранено в шию капітана Федуна, якого зараз госпіталізували.

Федоренко додав, що наразі об'єкт захоплено, всіх військових вишикували на плацу і відібрали зброю.

За словами військового, штурмували об'єкт не так звані "самооборонівці" Криму, а російські військові.

Згодом Міноборони України підтвердило смерть прапорщик Какуріна.

"18 березня під час штурму 13-го фотограметричного центру у Сімферополі прямим влучанням у ділянку серця був убитий прапорщик Какурін С.В., який перебував на спостережній вежі автопарку частини", - сказано в повідомленні.

Підтвердилося і поранення капітана Федуна, крім того, ще один військовослужбовець отримав тяжкі травми.

"Пострілами в ділянку шиї і руки поранили капітана Федуна В.А. Ще один український військовослужбовець отримав тяжкі травми ніг і голови від ударів кийками, арматурою й іншими предметами", - зазначає Міноборони України.

Повідомляють, що нападники були вдягнені у військову форму військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації без знаків розрізнення й озброєні автоматичною зброєю та снайперською гвинтівкою.

Командира частини полковника Андрія Андрюшина, якого під час переговорів захопили, утримують в окремому приміщенні і силою змушують перейти на сторону " кримського народу".

Організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у своєму Facebook написав, що зараз кримські ЗМІ з посиланням на МВС Криму поширюють інформацію з точністю до навпаки.

"Нібито один боєць самооборони загинув і двоє поранені в результаті стрілянини на вулиці у Сімферополі. Стрільба з снайперської гвинтівки по бійцях самооборони велася з недобудованого будинку навпроти української військової частини". З приводу загибелі або поранення бандитів у нас інформації немає", - повідомив Тимчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram