ГоловнаПолітика

Суд зупинив дію рішення кримського парламенту про референдум - ГПУ

Референдум призначено на 16 березня

Суд зупинив дію рішення кримського парламенту про референдум - ГПУ
Фото: www.segodnya.ua

Окружний адміністративний суд м.Києва вжив заходи щодо забезпечення позову прокурора і зупинив дію постанови Верховної Ради Автономної Республіки Крим "Про проведення загальнокримського референдуму".

Таке рішення було ухвалено з ініціативи Генпрокуратури в п'ятницю, повідомляє прес-служба відомства.

Відповідно до рішення, будь-яким особам заборонено вчиняти дії, спрямовані на виконання постанови або підготовку до неї.

Раніше Генпрокуратура подала позов до Окружного адмінсуду столиці про визнання протиправною та скасування згаданої постанови, якою кримський парламент, ігноруючи конституційні принципи і порушуючи законодавство, постановив увійти до складу Російської Федерації і призначити на 16 березня місцевий референдум з цього питання.

"Відповідно до ч.5 ст.118 Кодексу адміністративного судочинства України, виконання постанов суду з питань забезпечення адміністративного позову здійснюється негайно", - наголошується в повідомленні Генпрокуратури.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада АРК ухвалила постанову "Про проведення загальнокримського референдуму". Кримський парламент ухвалив увійти до складу Російської Федерації як суб'єкт Російської Федерації і провести 16 березня 2014 року загальнокримський референдум (включаючи місто Севастополь).

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram