ГоловнаПолітика

Москаль: у майданівців і міліціонерів стріляли снайпери МВС і СБУ

Нардеп спростовує заяви СБУ і МВС про снайперів від "третьої сили"

Москаль: у майданівців і міліціонерів стріляли снайпери МВС і СБУ
Фото: newzz.in.ua

Народний депутат від "Батьківщини", генерал-лейтенант міліції Геннадій Москаль спростовує заяви СБУ і МВС щодо того, що стрілянину на Майдані спровокували снайпери, які представляли "третю силу", тобто іноземці.

Про це він заявив у інтерв'ю ZN.UA.

Москаль, який оприлюднив плани операцій із зачистки Майдану, заявив, що офіс Партії регіонів спалили переодягнені працівники СБУ.

"Проведенню обох спецоперацій передувала спеціальна підготовка. Переодягнені працівники СБУ під виглядом мітингувальників, до яких приєдналися і справжні учасники акцій протесту, підпалили офіс Партії регіонів, в результаті чого загинули дві людини. (Офіс належав нардепу Смітюху, який кілька разів публічно не погоджувався з діями влади, тому знищувати його майно було не шкода)", - підкреслив Москаль.

"Разом з цим снайпери отримали вказівку розстрілювати не тільки протестувальників, а й міліціонерів. Все робилося для ескалації конфлікту, щоб виправдати силову зачистку Євромайдану", - заявив Москаль.

Він нагадав, що відразу після цього з'явилися гнівні заклики до президента від обласних рад сходу, півдня та Криму з вимогами вжити рішучих заходів.

"Тобто ці речі були взаємопов'язані і чітко сплановані", - вважає Москаль.

Він заявляє, що використання снайперів передбачалося спецопераціями "Хвиля" та "Бумеранг".

"Було кілька груп снайперів - з СБУ ("Альфа") і МВС (спецпідрозділу внутрішніх військ плюс "Сокіл")", - заявив Москаль.

Він переконує, що наказати стріляти підрозділам МВС міг тільки екс-міністр Віталій Захарченко, а "Альфі" - екс-керівник СБУ Олександр Якименко.

Інформацію про "третю сторону", яка віддавала накази снайперам, Москаль називає спробою нового керівництва МВС і СБУ "заробити авторитет" і відбілити силовиків.

"В оприлюднених мною документах... названі снайперські групи конкретних українських спецпідрозділів. Там же зазначені їх точки дислокації, прізвища відповідальних, позивні снайперів", - нагадує Москаль.

Він не розуміє, "як туди могли затесатися якісь іноземці? Яка "третя сила" наснилася Авакову з Наливайченком?"

Як відомо, новий голова МВС Арсен Аваков заявляв, що до дій снайперів у Києві причетна якась "третя сила" .

Також в інтернет виклали запис розмови людей, голоси яких схожі на голос голови європейської дипломатії Кетрін Ештон і міністра закордонних справ Естонії Паета. Співрозмовники кажуть про те, що існує інформація, що снайпери могли стріляти в обидва боки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram