ГоловнаПолітика

ВР ухвалила звернення до країн-гарантів безпеки України через події в Криму (Документ)

Від Росії вимагають припинити зазіхати на територію України

ВР ухвалила звернення до країн-гарантів безпеки України через події в Криму (Документ)
Фото: Макс Левин

Верховна Рада ухвалила звернення до країн-гарантів безпеки та територіальної цілісності України щодо подій у Криму.

За відповідне рішення проголосували 230 народних депутатів, повідомляє РБК-Україна.

Згідно з постановою, Верховна Рада стурбована останніми подіями в Криму, зокрема інформацією про зовнішнє втручання, що є порушенням меморандуму в рамках угоди про нерозповсюдження ядерної зброї.

Народні депутати висловили глибоку стурбованість із приводу захоплення озброєними людьми адмінбудівель та аеропорту у Криму. А також тим фактом, що протягом останнього часу відбулося пересування техніки РФ, яке не було погоджене з українською стороною.

Тому Рада вимагає від Росії припинити зазіхати на територіальну цілісність України.

Фото: www.facebook.com/bryhynets

"ВР вимагає від Росії припинити кроки, які мають ознаки зазіхань на державний суверенітет і територіальну цілісність України, в тому числі відмовитися від підтримки сепаратизму в Україні в будь-якій формі, - йдеться в повідомленні, наголошено, що Україна натомість гарантує дотримання прав і свобод усіх громадян Росії на території України.

Фото: www.facebook.com/bryhynets

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України звинуватило Російську Федерації у збройному вторгненні у Крим. Як раніше повідомляли очевидці, в аеропорт Сімферополя увечері в п'ятницю під'їхало до 150 озброєних людей з автоматами на чотирьох КамАЗах. Вони розмовляли "з яскраво вираженим російським акцентом", обговорювали, де розташуються, і мали намір до ранку щось вирішувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram