ГоловнаПолітика

Австрія заблокувала рахунки 18 громадян України

Швейцарія заявила про готовність заблокувати рахунки Януковича

Австрія заблокувала рахунки 18 громадян України
Фото: www.yugopolis.ru

Влада Австрії заморожує рахунки 18 українських громадян в австрійських національних банках на вимогу Києва, повідомило в п'ятницю міністерство закордонних справ республіки.

"Це рішення тимчасове і чинне до набуття чинності відповідних санкцій ЄС", - зазначили в міністерстві, наголошуючи, що рішення узгодили з європейським зовнішньополітичним відомством, австрійським мінфіном і канцлером, інформує ИТАР-ТАСС.

При цьому не уточнюють, про які санкції йдеться.

Також сьогодні уряд Швейцарії заявив про готовність заблокувати рахунки Віктора Януковича, якщо їх знайдуть. Фінансово-кредитні установи відстежуватимуть рух коштів на рахунках, відкритих громадянами України, і блокуватимуть їх, якщо перекази виглядатимуть підозріло. Цікаво, що це ініціатива швейцарської влади, новий український уряд не звертався з таким проханням.

Нагадаємо, скинутого президента Януковича звинувачують у масових вбивствах, його оголосили в міжнародний розшук. Проте напередодні Віктор Янукович виступив із заявою про те, що він, як і раніше, залишається легітимним головою Української держави. В Росії йому надали політичний притулок, сьогодні він дасть прес-конференцію в Ростові-на-Дону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram