ГоловнаПолітика

ЄС готовий надати фінансову допомогу новому українському уряду, - Яценюк

Гроші дадуть лише тим, хто заслужить довіру, заявив глава фракції "Батьківщина"

ЄС готовий надати фінансову допомогу новому українському уряду, - Яценюк
Фото: batkivshchyna.com.ua

Західні партнери готові надати економічну допомогу Україні, "але не для корумпованого Кабінету Міністрів, а для нового українського уряду".

Про це заявив лідер фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк на прес-конференції в Берліні після завершення спільної з лідером партії УДАР Віталієм Кличком зустрічі з канцлером ФРН Анґелою Меркель.

Арсеній Яценюк зазначив, що західні партнери "готові надати новому українському уряду відповідну підтримку".

"Коли я кажу про новий український уряд - це не корупційний уряд, який представляє інтереси режиму, а той, який має рівень довіри в першу чергу в західних партнерів", - заявив Яценюк, якого цитує прес-служба "Батьківщини".

За його словами, були висловлені кілька механізмів надання допомоги. У першу чергу, зазначив він, це кредити МВФ і кредити Міжнародних інститутів та Європейського Союзу.

"Хочу нагадати, що обговорювалися кілька цифр і підходів, починаючи з макрофінансової допомоги, яка вже запропонована Україні в розмірі 610 млн євро і закінчуючи збільшенням цієї допомоги до сум, які б ми не хотіли зараз розкривати, тому що це предмет окремих переговорів", - резюмував Яценюк.

Раніше повідомляли, що лідер УДАРу Віталій Кличко попросив федерального канцлера Німеччини Анґелу Меркель заблокувати всі підозрілі банківські перекази українських чиновників.

Нагадаємо, сьогодні лідери української опозиції - голова фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк і лідер партії УДАР Віталій Кличко зустрілися з канцлером Німеччини Анґелою Меркель у Берліні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram