ГоловнаПолітика

ОБСЄ вітає розблокування КМДА

В організації сподіваються, що це наблизить Україну до розв'язання нинішньої ситуації мирним шляхом

ОБСЄ вітає розблокування КМДА

Організація з безпеки і співробітництва в Європі вітає звільнення демонстрантами будівлі КМДА як ще один крок у напрямку деескалації напруження в Україні.

Про це заявив голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер на засіданні постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє прес-служба організації.

"Цей жест з боку мітингувальників припинити окупацію будівлі Київміськдержадміністрації є позитивною подією. Я дуже сподіваюся, це наблизить Україну до розв'язання нинішньої ситуації мирними і демократичними засобами", - сказав Буркхальтер.

Він нагадав, що Швейцарія, яка цього року головує в ОБСЄ, запропонувала свою допомогу як гаранта і неупередженого свідка передачі будівлі КМДА та задекларувала готовність надавати допомогу Україні і надалі.

Буркхальтер також привітав звільнення решти опозиційних демонстрантів з ув'язнення.

"Я звертаюся до всіх сторін із закликом і надалі докладати всіх зусиль для досягнення необхідних компромісів у широкому і всеосяжному політичному діалозі", - зауважив він.

Звільнення КМДА також привітала верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон. Водночас вона закликала українську владу закрити всі справи проти активістів Майдану.

Нагадаємо, вранці 16 лютого активісти Євромайдану звільнили будівлю КМДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram