ГоловнаПолітика

Тимошенко: переговори з Януковичем - це переговори з Путіним

Віктор Янукович вже не може самостійно схвалити навіть мінімально значуще політичне рішення в Україні

Тимошенко: переговори з Януковичем - це переговори з Путіним
Фото: стоп-кадр с видеоролика

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не вірить у можливість справжніх переговорів між владою та опозицією з причини несамостійності українського керівництва.

"Переговори повинні вести люди, які самостійно приймають рішення та можуть їх реалізувати", - повідомила екс-прем'єр в інтерв'ю ZN.UA.

За її словами, Янукович вже не має свободи приймати самостійні рішення в переговорах з опозицією.

"Після відмови від підписання Угоди з ЄС, ухвалення політичної ціни на газ та отримання першого фінансового траншу від Росії він втратив суб'єктність у переговорах з міжнародним співтовариством і власним народом. І його остання поїздка в Сочі це чітко доводить", - заявила Тимошенко.

"Так, він ще може топити в крові свій непокірний народ, він ще може тримати за горло своїх бізнес-партнерів і однопартійців, може впевнено тиснути руку Вікторії Нуланд і Кетрін Ештон, але вже не може самостійно схвалити навіть мінімально значуще політичне рішення в Україні або, тим більше, на міжнародному шаховому полі", - зазначила екс-прем'єр.

Тому, за словами Тимошенко, коли опозиція та західні політики ведуть переговори з Януковичем, вони мають розуміти, що "насправді ведуть переговори з Володимиром Путіним через не надто кваліфікованого посередника".

Тимошенко вважає, що на світовій шахівниці Україна вже не сприймається як самостійний гравець.

"Після зриву підписання Угоди з ЄС та інших принизливих подій на європейському просторі нас вже сприймають як міноритаріїв у пакеті з Росією. Я не знаю суті такого компромісу з українського боку, за якого б Росія дала згоду на нашу повну євроінтеграцію. Водночас, саме це нам зараз потрібно", - заявила екс-прем'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram