ГоловнаПолітика

Сівкович може очолити РНБО, - джерела

Не виключають такого варіанту і політологи

Сівкович може очолити РНБО, - джерела
Владимир Сивкович
Фото: profinform.org

Екс-заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович, якого раніше звинувачували в перевищенні влади при розгоні Майдану в ніч на 30 листопада, може очолити РНБО.

Про це розповіло виданню "Сегодня" джерело в колах, близьких до відомства.

Зокрема повідомляють, що його кандидатура зараз всерйоз розглядається на посаду секретаря, яка досі вакантна з моменту призначення Андрія Клюєва главою Адміністрації президента. Можливо, саме з планованим призначенням і пов'язана обережність політика у висловлюваннях про своє майбутнє.

Не виключає такого варіанту і політолог Володимир Фесенко.

"Я не виключаю такий варіант. На користь такого призначення говорить те, що Сівкович - людина з команди Клюєва, він працював його заступником, - сказав він. - Логічно залишити справи тому, хто в курсі самих справ, плюс - це своя людина, він знає, що і як робив Клюєв, вже вбудований в формат команди президента. у нього є і політичний досвід, і досвід роботи в спецслужбах".

Також політолог зазначає, що у призначення Сівковича можуть бути й негативні наслідки: "Його тільки вчора амністували. Формально це знімає юридичні бар'єри для призначення, але осад-то залишиться. Тим більше, Сівковича навіть не виправдали, а амністували. Це може викликати негативні емоції, стати дратівливою для Майдану інформацією. Безсумнівно, з'являться підозри в тому, що влада готує новий силовий сценарій: адже Сівковича вважали й досі багато хто вважає людиною, причетною до розгону Майдану. Думаю, після призначення йому доведеться спростувати такі підозри", - сказав Фесенко.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що кримінальне провадження щодо екс-глави КМДА Олександра Попова, екс-заступник секретаря РНБО Володимира Сівковича та інших чиновників закрили за рішенням суду у зв'язку з дією закону про амністію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram