ГоловнаПолітика

Глава МЗС Чехії: необхідно зупинити репресивну машину, що діє в Україні

Відомство готується надати допомогу пораненим на мирних демонстраціях українцям

Глава МЗС Чехії: необхідно зупинити репресивну машину, що діє в Україні
Фото: Макс Перепелица

Міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек закликав зупинити репресивну машину, яка діє в Україні.

Про це міністр сказав на спеціальному брифінгу, присвяченому ситуації в Україні, повідомляє Радіо Свобода.

"Не можна погодитися з тортурами, побиттям людей і знущанням з них", - сказав він.

"Якщо я десь бачу, що когось переслідують і забирають у нього право висловлювати свою незгоду, тоді ми повинні цю людину захистити", - додав Заоралек.

Коментуючи ситуацію, яка склалася в Україні, він звернувся до історії. "У минулому, протягом останнього століття криваві події починалися схожим чином, ми їх не зрозуміли, не виступили проти них, а вони розгорнулися так, що з ними не змогли нічого зробити. Ось чому я вважаю, що важливо сказати, що це неприпустимо", - сказав глава МЗС Чехії.

Заоралек також заявив, що Міністерство закордонних справ Чехії готується надати гуманітарну допомогу пораненим на мирних демонстраціях людям, які вже понад два місяці домагаються відставки президента Віктора Януковича. Йдеться про суму в 200 тисяч доларів. Він також пообіцяв, що на допомогу постраждалим будуть використані відповідні кошти з Вишеградського фонду.

Як відомо, раніше мер Праги повідомив, що чеська столиця передасть в якості допомоги постраждалим українським демонстрантам, пораненим у сутичках в Україні, 500 тисяч чеських крон, що становить в перерахунку майже 215 тисяч гривень.

Також нагадаємо, що столиця Чехії Прага відмовилася брати участь в організації візиту президента України Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram