ГоловнаПолітика

Кличко пропонує ухвалити новий закон про "амністію"

Політик також висловився за призначення виборів у Києві

Кличко пропонує ухвалити новий закон про "амністію"
Фото: Макс Левин

Лідер "УДАРу" Віталій Кличко на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради висловився за ухвалення нового закону про захист учасників протестів від переслідувань і механізму негайного повернення до Конституції 2004 року.

Про це повідомляє прес-служба "УДАРу".

"Ми повинні усвідомити: закон про заручників, який чомусь називають законом про амністію, не працює і працювати не буде. Тим паче, що є численні фотофакти кнопкодавства під час прийняття цього закону. Тому ми повинні ухвалити новий закон про захист від переслідувань, без жодних застережень. Проект такого закону вже зареєстрували депутати нашої фракції", - наголосив Кличко.

Він також зазначив, що парламент повинен змінити систему влади. "Усі вже переконалися, що концентрація влади в одних руках небезпечна. Тому питання не про повернення до Конституції 2004 року. Не питання - коли. Негайно! Питання єдине - як. І ми повинні прийняти таке рішення. Тоді фракції і депутати дійсно стануть суб'єктом прийняття рішень. І можна буде говорити про уряд, який матиме довіру і підтримку парламенту", - зазначив Кличко.

Він також наголосив на необхідності провести вибори в Києві, в п'ятьох обласних центрах і в кількох райцентрах. Також, за словами Кличка, потрібно ухвалити закони, "які зменшать бажання міліції бити людей. Наприклад, про маркування міліцейських обладунків".

Він також зазначив, що генпрокурор Віктор Пшонка повинен відзвітувати, чому досі не названо винуватих у вбивствах і в побитті людей, про перебіг розслідування.

"Якщо потрібно, оголосімо всі тижні (лютого) пленарними - і будемо працювати в цьому режимі, поки не будуть прийняті всі необхідні рішення", - сказав Кличко.

Нагадаємо, опозиція відмовилася виконувати закон про "амністію", згідно з яким потрібно звільнити адмінбудівлі та вулиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram