ГоловнаПолітика

"Батьківщина" сподівається, що після свідчень Мельниченка ГПУ порушить справи проти Януковича й Азарова

У партії впевнені, що екс-майор готовий виступити в суді на захист Юлії Тимошенко.

"Батьківщина" сподівається, що після свідчень Мельниченка ГПУ порушить справи проти Януковича й Азарова
Фото: www.segodnya.ua

У "Батьківщині" сподіваються, що Генпрокуратура порушить справу проти Віктора Януковича та Миколи Азарова на підставі свідчень екс-майора Миколи Мельниченка.

Про це йдеться в заяві політсили, яку поширили в п'ятницю вранці.

"Генпрокуратура нині фабрикує чергову справу стосовно лідера партії, екс-прем'єра Юлії Тимошенко, в якій ідеться про нібито її причетність до вбивства народного депутата Євгена Щербаня", - зазначає у своїй заяві "Батьківщина".

У цьому контексті в партії нагадали про те, що це справа ґрунтується також на підставі свідчень Мельниченка.

"Громадянин Мельниченко неодноразово публічно й особисто заявляв про те, що в його записах немає жодного компромату на Юлію Тимошенко. Одну з таких заяв було зроблено ще 2005 року", - нагадали в документі.

"Також у своєму нотаріально завіреному листі від 4 липня 2012 року Микола Мельниченко констатував, що під час записів розмов Кучми він особисто чув про те, як Леонід Данилович давав вказівки Азарову та Потебеньку знищити Юлію Тимошенко і порушити проти неї кримінальні справи", - наголошує "Батьківщина".

"Ба більше, Мельниченко висловив готовність дати свідчення і в разі необхідності виступити в суді на захист Юлії Тимошенко. Разом із тим, екс-майор у своїх заявах неодноразово наголошував, що він володіє доказами злочинів, що їх вчинили перші особи держави - Віктор Янукович і Микола Азаров", - зазначає "Батьківщина".

Також у документі нагадали про заяви Мельниченка, буцім "він чув аудіозапис, на якому голос, схожий на чинного президента Януковича, погрожував йому вбивством".

"Враховуючи це, ми сподіваємося, що Генеральна прокуратура також порушить кримінальні справи проти Януковича й Азарова на підставі показів і заяв Миколи Мельниченка", - зазначено в заяві.

Нагадаємо, 24 жовтня Мельниченка затримали в аеропорту "Бориспіль", куди він прибув рейсом із Нью-Йорка. У четвер, 25 жовтня, його допитали в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури та висунули звинувачення. За словами адвоката, Мельниченка утримують у СІЗО СБУ.

26 жовтня Шевченківський райсуд Києва на спецзасіданні повинен обрати запобіжний захід Мельниченкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram