ГоловнаПолітика

Тимошенко проголосує в колонії

У ЦВК вважають, що екс-прем'єр повинна голосувати там, де вона включена в списки виборців.

Тимошенко проголосує в колонії

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко включена в списки виборців на дільниці у Качанівській виправній колонії і саме там повинна голосувати на виборах у Верховну Раду.

Про це повідомив член Центральної виборчої комісії Броніслав Райковський.

"Тимошенко повинна голосувати там, де вона включена в списки виборців, а включена вона в списки виборців у Качанівській виправній колонії, і саме на цій дільниці вона повинна голосувати", - сказав він.

Як повідомляли, дві окружні виборчі комісії Харкова звернулися до ЦВК з проханням дати їм роз'яснення з приводу місця голосування Тимошенко.

Згідно з законом, вона може голосувати в тому приміщенні, де буде знаходитися в день виборів. Незважаючи на те, що, фактично, вона знаходиться в Центральній клінічній лікарні №1, юридично вона знаходиться у Качанівській виправній колонії.

— захисник Сергій Власенко

Зокрема, до округу №168 прикріплена Качанівська колонія, а в окрузі №173 знаходиться лікарня "Укрзалізниці", де Тимошенко перебуває на лікуванні.

Також у ЦВК раніше відзначали, що "Юлія Тимошенко повинна голосувати на спеціальній виборчій дільниці в Качанівській виправній колонії, оскільки виборці, які голосують на спецдільницях, створених у лікарнях, повинні мати при собі паспорт, якого у Тимошенко немає".

Нагадаємо, вчора, 19 жовтня, екс-прем'єр міністр Юлія Тимошенко відмовилася від лікування і наполягає на поверненні в Качанівську колонію через неможливість лікуватися під постійним відеоспостереженням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram