ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Суд не здивувався, що члени виборчкому працюють одразу у двох округах

В окружкомі стверджують, що на момент ухвалення відповідних рішень вони не знали про повторне включення кандидатур.

Суд не здивувався, що члени виборчкому працюють одразу у двох округах
Фото: strah-pravda.ru

Адмінсуд Рівненської області відмовився припинити повноваження осіб, які одночасно стали членами комісій у різних виборчих округах.

Про це повідомляють активісти громадянської мережі "ОПОРА".

Із позовом до суду звернулися представники "Батьківщини". Вони виявили, що до складу ДВК 153 округу включено осіб, які є членами комісій у сусідньому 154 окрузі. Аналогічне звернення надійшло і від мажоритарного кандидата Олексія Хахльова, який також виявив двійників у складі комісій.

Згідно зі статтею 37 закону про вибори, повноваження членів комісії достроково припиняються, якщо вони входять до складу інших комісій. За словами представника опозиційної сили, про це вони письмово повідомили ОВК заявами від 27 і 29 вересня, які містять вимогу достроково припинити повноваження двійників.

Натомість в окружкомі стверджують, що на момент ухвалення відповідних рішень вони не знали про повторне включення кандидатур членами ДВК. Отже, надані "Батьківщиною" списки двійників не були достатньою підставою для виключення окремих членів, навіть за наявності печатки сусідньої ОВК.

Розглянувши доводи сторін, суд відмовився підтримати позов "Батьківщини" і Хахльова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram