ГоловнаПолітика

Симоненко: КПУ запобігла приватизації низки великих підприємств

Передача промисловості в приватні руки шкодить робітникам, упевнений він.

Симоненко: КПУ запобігла приватизації низки великих підприємств

Лідер Компартії Петро Симоненко заявив, що завдяки принциповій позиції КПУ у державній власності залишаються останні великі промислові підприємства і заводи.

Про це він повідомив під час зустрічі з працівниками Гайворонського тепловозного заводу в Кіровоградській області, повідомляє "ГолосUA".

Політик підкреслив, що масштабна приватизація, яку здійснює нинішня влада, вже торкнулася таких важливих промислових галузей України, як вугільна промисловість, суднобудування, шахти, порти, "Укрзалізниця", обленерго і облгази.

Лідер КПУ додав, що, незважаючи на те, що приватний власник отримав у свої руки такі підприємства, він фактично не розвиває їх в інтересах держави і в інтересах людей, які працюють на таких підприємствах.

"Яскравим прикладом є Гайворонський тепловозний завод, який ось уже 2 роки нинішня влада намагається довести до банкрутства і продати", - зазначив лідер комуністів.

Політик нагадав, що завдяки позиції депутата від КПУ Євгена Мармазова, який очолює комісію з питань приватизації в Україні, цей завод досі знаходиться в державній власності.

Симоненко впевнений, що тепловозне підприємство цікаве для продажу тим, чия діяльність пов'язана з "Укрзалізницею".

"Тобто це бізнес-інтереси. І прикриваючись тим, що від приватизації такого заводу наповнюватиметься бюджет, насправді переслідується мета довести підприємство до банкрутства і продати його за копійки", - підкреслив Симоненко.

Підсумовуючи, політик додав, що, на жаль, ця тенденція, коли ВР не замислюючись ухвалює рішення про виключення підприємств з переліку тих, які не підлягають приватизації, стала мало не традицією.

"І тільки завдяки нашій принциповій позиції, зберігаються багато заводів і підприємств", - резюмував Симоненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram