ГоловнаПолітика

Ірина Луценко пояснила, чому в колонії незадоволені поведінкою чоловіка

Дружина політика обіцяє надіслати скаргу Пшонці.

Ірина Луценко пояснила, чому в колонії незадоволені поведінкою чоловіка
Фото: http://podrobnosti.ua

Співробітники Менської виправної колонії 11 вересня перешкоджали екс-міністру МВС Юрію Луценкові в спілкуванні по телефону з родиною.

Про це заявила дружина Луценка Ірина, коментуючи інформацію прес-секретаря управління Державної пенітенціарної служби в Чернігівській області Ксенії Ісаєнко про те, що екс-міністр учора порушив внутрішній розклад колонії.

За словами Ірини Луценко, чоловік учора 25 разів намагався зв'язатися по телефону з нею, зі своїм братом, із сином, проте кожного разу йому це не вдавалося. І тільки після майже 30 спроб набрати потрібні йому номери телефонів, Луценко вийшов на зв'язок із прес-секретарем партії "Народна самооборона" Ларисою Сарган, стверджує дружина екс-міністра.

"Співробітники колонії продовжують чинити тиск на мого чоловіка. Як відомо, у нього є право на 12-годинну телефонну розмову з сім'єю, тобто з 6-ї ранку до 6-ї вечора він має право дзвонити і розмовляти з сім'єю, знайомими, друзями. Вчора протягом години Луценко зробив понад 25 спроб зв'язатися зі мною, з братом, зі знайомими, але йому це не вдалося. Не кажучи вже про те, що йому не надають змоги спілкуватися у визначений законом спосіб з адвокатами та захисниками", - заявила Луценко.

Враховуючи ситуацію, що склалася, дружина екс-міністра наголосила, що сторона захисту готує звернення на ім'я генерального прокурора України Віктора Пшонки щодо порушення прав Луценка. За словами Луценка, також захисники подадуть скаргу омбудсмену Валерії Лутковської, яка неодноразово заявляла про відсутність будь-якого впливу на свою діяльність з боку чинної влади.

Нагадаємо, ДПС заявила про те, що на засіданні профілактичної комісії Менської колонії буде розглянуто питання про винесення попередження Луценкові за невиконання законних вимог адміністрації колонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram