ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Губернатор Волині пояснив, чому зняв свою кандидатуру з виборів

Климчук знявся з особистих причин.

Губернатор Волині пояснив, чому зняв свою кандидатуру з виборів
Фото: http://narodna.lutsk.ua

Відмова голови Волинської ОДА Бориса Климчука балотуватися в Верховну Раду по одномандатному виборчому округу №22 в Луцьку - це його особисте рішення.

Про це в ексклюзивному коментарі IA ZIK 10 вересня заявив Борис Климчук.

Губернатор Волині переконує, що відмовився від висування в кандидати в парламент без жодного зовнішнього тиску.

"Це - моє особисте рішення, і я його не коментую. Чого його коментувати? Моє особисте", - зазначив Климчук.

Коли ж кореспондент IA ZIK спробував поцікавитися, чи не пов'язано зняття губернатора з виборів з війною, яку практично розв'язав проти нього інший кандидат по Луцьку - нардеп, голова правління "Укрнафти" Ігор Палиця, Климчук не дав завершити питання: "Воно не має відношення ні до чого, крім мене особисто".

За неофіційною інформацією з декількох штабів, після самовисування Климчук був основним претендентом на перемогу в луцькій мажоритарці. Його рейтинг коливався в межах 20-25%, тимчасом як у висуванця "Батьківщини" Петра Кравчука становив близько 12-16%, Ігоря Палиці - 12-14% (взяті низькі і високі показники електоральної підтримки за даними різних штабів).

Нагадаємо, на мажоритарному окрузі в Луцьку очікувалася битва партійного бренду і грошей - тобто, боротьба між висуванцем опозиції і нардепом Ігорем Палицею, якого пов'язують з групою "Приват". Протягом року голова ОДА Борис Климчук при кожному зручному випадку "рекламував" Палицю, що давало підстави політичним експертам назвати його кандидатом від влади. Переконаність у цьому поглибилася з початком виборчої кампанії - місто буквально потопає в рекламі Палиці, тимчасом як Петра Гайдучика - офіційного висуванця ПР - не видно й не чутно.

Так, участь Климчука в парламентських виборах як самовисуванця стала несподіванкою для багатьох. Слід зазначити, що після цього з боку Ігоря Палиці на адресу губернатора Волині прозвучали звинувачення в здирництві мільйона доларів на виборчу кампанію ПР. Фігурою Климчука зацікавилися центральні телеканали, які пов'язують з Коломойським. Після цього голова ОДА знявся з виборів.

Крім того, досить дивно поводиться і опозиція. На кандидатів по луцькій мажоритарці претендували сильні регіональні лідери: голова обласної "Батьківщини" Анатолій Грицюк та керівник волинської "Свободи" Анатолій Вітів. Перший з них на минулих мерських виборах отримав більше за 20%, посівши друге місце, а другий переміг по мажоритарному округу в облцентрі на виборах у Волиньраду. В результаті домовленостей округ №22 віддали "Батьківщині". Однак незадовго до старту виборчої кампанії Анатолій Грицюк позбувся посади начальника обласного виборчого штабу Об'єднаної опозиції і його висунули кандидатом у нардепи по мажоритарному округу з центром у селищі Маневичі.

Нагадаємо, 3 вересня Центрвиборчком скасував реєстрацію кандидата в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №22 у Волинській області Бориса Климчука в зв'язку з поданою ним заявою про відмову балотуватися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram