ГоловнаПолітика

ENEMO планує скерувати в Україну на вибори 400 спостерігачів

Місія вже розпочала роботу.

ENEMO планує скерувати в Україну на вибори 400 спостерігачів

Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) планує залучити 400 короткострокових міжнародних спостерігачів за парламентськими виборами в Україні.

Про це сказав голова місії ENEMO в Україні Пітер Навотни на прес-конференції.

"Нам хотілося б залучити не менше короткострокових спостерігачів, ніж це було на президентських виборах 2010 року. Тоді їх було близько 400. Їхня кількість у рамках спостереження за цими виборами буде залежати від наших фінансових можливостей", - сказав він.

Проект фінансують уряди США і Великобританії, міністерства закордонних справ Німеччини і Нідерландів, а також Чорноморський фонд міжнародного співробітництва.

Нагадаємо, за словами Навотни, зараз у всіх регіонах України працюють 18 команд від ENEMO. Перші результати роботи місія обіцяє повідомити 11 вересня, до цього Навотни вважає недоцільним коментувати перебіг виборів в Україні, оскільки місія ще не має цілісної картини з усіх регіонів країни.

Окрім того, він повідомив, що ENEMO буде спостерігати не тільки за процесом виборів, а й за політичною ситуацією в країні та настроями громадськості, також вони мають намір співпрацювати з іншими міжнародними і внутрішніми місіями спостерігачів, що поділяють їхні принципи, зокрема, з місією ОБСЄ.

Зазначимо також, місія спостерігачів від ENEMO прибула в Україну сьогодні, 28 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram