ГоловнаПолітика

Янукович не впевнений у досконалості закону про мови

Втім, Президент не згоден з тим, що цей закон послабив українську мову.

Янукович не впевнений у досконалості закону про мови

Президент Віктор Янукович виступає за вдосконалення закону "Про засади державної мовної політики".

"Я не згоден з тим, що цей закон послабив українську мову. Мені здається, що ті недоліки, які були в державній політиці, в певній мірі будуть врегульовані цим законом. Але я не впевнений, що закон є досконалим і буде працювати в такому вигляді", - сказав Янукович на брифінгу в Харкові.

Він також зазначив, що робоча група найближчим часом напрацює пропозиції з удосконалення закону і передасть їх на розгляд у Верховну Раду.

Янукович також повідомив про плани затвердження програми розвитку української мови. "Вона буде напрацьована Кабінетом міністрів. Вона не буде носити тимчасовий характер і буде постійною", - зазначив Президент, додавши, що на її реалізацію в держбюджеті на 2013 рік будуть закладені кошти.

Як повідомляли, Верховна Рада ухвалила ініційований Партією регіонів законопроект "Про засади державної мовної політики" 3 липня.

8 серпня Президент Янукович підписав цей закон, а також доручив Кабінету міністрів створити робочу групу для розробки пропозицій щодо вдосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні.

Закон набув чинності 10 серпня, він передбачає можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram