ГоловнаПолітика

У Януковича запевняють: телебачення буде конкурентним із "мовним законом"

Медіа-експерт Наталя Лігачова іншої думки.

У Януковича запевняють: телебачення буде конкурентним із "мовним законом"
Фото: Макс Левин

Українське телебачення не стане російськомовним унаслідок імплементації закону про мови.

Таку думку озвучив керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента Денис Іванеско.

Він прокоментував заяву голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Володимира Манжосова про те, що, згідно з Законом "Про засади державної мовної політики", Нацрада скасує в бланку ліцензій телеканалів графу "мова".

"Я вважаю, що тут має бути баланс. Ви знаєте, що Президент доручив Кабінетові Міністрів створити робочу групу - і вона розпочала свою роботу. Вона повинна виробити програму розвитку української мови та передбачити там заходи і відповідне фінансування, щоб українська мова як державна розвивалася", - уточнив Іванеско.

Тут статус регіональної набуває ще й кримськотатарська. А стосовно цього місцевий політикум переживає цілий набір почуттів - багато хто просто не бажає визнавати цей факт

— перший заступник голови Меджлісу Рефат Чубаров

"А по-друге, це має формувати ринок. Якщо глядач хоче отримувати інформацію російською, вірменською, будь-якою іншою мовою, то ринок йому запропонує. Тут повинна бути свобода інформації, свобода пропозиції", - зазначив він.

При цьому шеф-редактор проектів "Телекритика" Наталія Лігачова зазначила в ефірі "Радіо Свобода", що після скасування у бланку ліцензії графи "мова" більшість українських телеканалів будуть використовувати, перш за все, російську мову.

Медіа-експерт не згідна з тим, що у сфері медіа повинні діяти тільки ринкові умови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram