ГоловнаПолітика

Тимошенко вже рік за ґратами

Рівно рік тому суддя Печерського суду Києва Родіон Кіреєв на засіданні постановив заарештувати підсудну.

Тимошенко вже рік за ґратами
Фото: tymoshenko-vona.com

У неділю, 5 серпня, виповнюється рівно рік, як екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко позбавили волі.

О 16:30 в неділю члени ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" - голови партій, що входять до складу об'єднання, - відвідають харківську лікарню "Укрзалізниці", щоб висловити підтримку лідерці опозиції в день річниці її ув'язнення.

Нагадаємо, 5 серпня 2011 року суддя Печерського суду Києва Родіон Кіреєв на засіданні постановив заарештувати підсудну Юлію Тимошенко. За інформацією держобвинувачення, підставою стало "перешкоджання в установленні істини" на процесі у "газовій справі", який тривав із 24 червня.

Із 5 серпня під Печерським райсудом на Хрещатику прихильники і противники екс-прем'єрки розгорнули свої намети - а Юлія Тимошенко опинилася в Лук'янівському СІЗО, де провела 145 днів

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією 2009 року. Крім того, Тимошенко заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі. Суд також задовольнив позов НАК "Нафтогаз Україна" до Тимошенко, згідно з яким вона повинна відшкодувати збиток компанії на суму понад 1,5 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram