ГоловнаПолітика

Прихильники і противники Тимошенко зібралися під харківським судом

Мітингувальників близько 5 тис.

Прихильники і противники Тимошенко зібралися під харківським судом
Архивное фото
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Перед будівлею харківського суду, де о 10.00 розпочнеться засідання у справі проти Юлії Тимошенко про зловживання корпорації ЄЕСУ, зібралися противники і прихильники екс-прем'єра.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" в понеділок вранці, противники Тимошенко стоять з державними прапорами, а також з прапорами "Юлі - зону", "Вона - Брехюля" і "Злодійка повинна сидіти у в'язниці".

Багато учасників акції прийшли в чорних футболках з написами "Вона - злодій", "Юля сіла" (на футболках намальована батарейка), а також "Злодій повинен сидіти у в'язниці" (в літері "О" в слові злодій зображено портрет Тимошенко). Люди розмістилися майже на половині площі перед апеляційним судом, в тому числі і на газонах.

З протилежного боку площі, близько 8.30 ранку почали збиратися прихильники екс-прем'єра, а також народні депутати від фракції "БЮТ-Батьківщина". Вони прийшли в футболках "Юлі - волю" і "Батьківщина понад усе".

За даними міліції, в цілому перед судом зібралося до 5 тисяч осіб.

Як повідомляли раніше, сьогодні о 10.00 в обласному апеляційному суді Харківської області Київський районний суд почне чергове засідання за обвинуваченням Ю.Тимошенко у зловживаннях корпорації ЄЕСУ.

За інформацією Державної пенітенціарної служби України (ДПтСУ) Тимошенко відмовилася бути на цьому засіданні.

25 червня Київський районний суд Харкова призначив судово-медичну експертизу стану здоров'я Тимошенко і відклав засідання до 10 липня. 10 липня судмедексперти проінформували суд про необхідність додаткового терміну для надання комісійного висновку, і засідання було перенесено на 23 липня.

Судово-медична експертиза повинна дати відповіді на такі питання суду: чи здатна Тимошенко сприймати інформацію та відповідати на питання суду і сторін процесу, а також чи має обвинувачена медичні протипоказання до участі в судових засіданнях. Проведення судово-медичної експертизи було доручено Харківському обласному бюро судово-медичної експертизи.

Оскільки Тимошенко відмовилася від огляду судово-медичними експертами, експертиза проводиться шляхом вивчення експертами медичної документації Тимошенко, завірені копії якої суд зобов'язав надати адміністрацію Качанівської колонії ЦКЛ №5.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram