ГоловнаПолітика

Збір підписів проти Януковича в Харкові ледь не перетворився на масову бійку

Чиновники міськради намагалися зупинити акцію.

Збір підписів проти Януковича в Харкові ледь не перетворився на масову бійку
Фото: glavnoe.ua

Опозиція ледь не побилася в Харкові з представниками міськради під час акції "Україна проти Януковича".

Чиновники намагалися зупинити акцію, на якій пікетники збирали підписи до позову в адміністративний суд проти Президента Віктора Януковича, повідомляє АТН.

"Мирний збір підписів ледь не перетворився на масову бійку. На акцію, разом з опозиціонерами, з'явилися і представники міськради, і власноруч кинулися розбирати ще не встановлені намети", - йдеться в повідомленні.

Активно заважав пікетувальникам директор департаменту міськради з питань взаємодії з правоохоронними органами Валентин Топчій. За його словами, акція незаконна.

"У нас немає дозволу, вони не подавали заявку на проведення акції... Працівники міліції, ми до вас звертаємося, припиніть свавілля", - заявив він.

Люди стали живою перешкодою, щоб захищати намет, який все ж вдалося встановити.

Пікетувальники показали документи, запевняючи, що й міліцію попередили, і в міськраду заяву надіслали.

Представник Об'єднаної опозиції Микола Пахнін заявив, що влада була повідомлена, а за Конституцією громадяни і не зобов'язані отримувати дозволи на мирні зібрання, а тільки повідомити. За його словами, саме чиновники порушують закон.

А прес-служба МВС стверджує, що пікетувальники повідомили про акцію за годину до її початку - і таким чином порушили порядок проведення зборів, мітингів і демонстрацій.

Проти організатора акції складено протокол про адміністративне правопорушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram