ГоловнаПолітика

Томенко: розширення автономії Криму розколе Україну

Заступник голови ВР вважає, що влада не хоче втручатися в події, які ведуть до розвалу країни.

Томенко: розширення автономії Криму розколе Україну
Фото: Макс Левин

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що ймовірне розширення автономії Криму розколюватиме Україну.

Про це йдеться в повідомленні його прес-служби.

Віце-спікер прокоментував інформацію, що з'явилася в ЗМІ щодо ініціативи керівництва Криму прирівняти в правах Конституцію автономії з Конституцією України та наділити Верховну Раду Криму правом законодавчої ініціативи.

"Складається враження, що влада або не розуміє, або спеціально йде на те, щоб не втручатися в події, які прямо вказують на реалізацію сценарію дезінтеграції та розвалу України як держави", - заявив Томенко.

На думку політика, ознаками розвитку такого сценарію є низка дезінтеграційних процесів, які або не зупиняє влада, або вона ж підтримує.

Томенко вважає очевидним, що "цей сценарій давно виношували вороги України, а тепер такі дії актуалізувалися внаслідок ініціативи політиків, які представляють діючу владу, й хочуть у будь-який спосіб зберегти свій вплив і отримати кращі результати на парламентських виборах".

"Подальше мовчання Президента щодо проблем подвійного громадянства, з питань можливого введення регіональних мов, щодо розширення статусу Криму означатиме: або він прихильник того, щоб було реалізовано план розвалу України, або він не розуміє всієї серйозності ситуації", - додав віце-спікер.

На його думку, Президент Віктор Янукович повинен не тільки публічно відреагувати на події, а й провести засідання Ради національної безпеки і оборони для того, щоб вжити заходів і застерегти від зазіхань на незалежність, суверенітет і єдність України як держави.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що керівництво Криму пропонує зрівняти в правах Конституцію АРК із Конституцією України та наділити Верховну Раду автономії правом законодавчої ініціативи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram