ГоловнаПолітика

У Дніпропетровську вимагають перейменувати одну із центральних вулиць

Косіор входить до переліку осіб, причетних до організації Голодомору 1932-1933 років в Україні.

У Дніпропетровську вимагають перейменувати одну із центральних вулиць
Фото: http://www.litsa.com.ua

У понеділок увечері в Дніпропетровську за ініціативою громадської організації "ГРАД" пройшла акція протесту проти зволікання міської ради з перейменуванням вулиці Станіслава Косіора.

Більш ніж півсотня небайдужих мешканців зібралася без партійних прапорів, тільки під державним прапором України, біля будинку культури трубного заводу, що на вулиці Косіора.

Вони вимагали перейменувати вулицю, посилаючись на рішення Київського апеляційного суду, згідно з яким Косіор входить до переліку осіб, причетних до організації Голодомору 1932-1933 років в Україні.

"Ми за те, щоб відбулося перейменування вулиці Косіора на вулицю Бульварну, адже це питання вже пройшло і комісію з топоніміки, і виконком. Залишився останній етап винесення питання на сесію міської ради, однак міськрада останньої миті зняла це питання. Зараз ми проводимо інформаційну акцію, хочемо розповісти людям, що це ганьба - жити на вулиці, названій іменем людини, яка вбивала їхніх родичів, інших людей", - сказав один з активістів акції Герман Назаренко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram