ГоловнаПолітика

Сьогодні суд розгляне касацію Тимошенко

Захист екс-прем'єра вважає, що судове засідання відкладуть і цього разу.

Сьогодні суд розгляне касацію Тимошенко
Фото: www.volynpost.com

Вищий спеціалізований суд України у цивільних і кримінальних справах продовжить розгляд касаційної скарги захисту Юлії Тимошенко на вирок у так званій "газовій" справі, за яким екс-прем'єрку України засудили до семи років в'язниці і зобов'язали відшкодувати майже 190 мільйонів доларів збитків.

Засуджена екс-прем'єр України просила суд якомога швидше винести рішення за скаргою, але розгляд касації вже двічі відкладали.

Захист Тимошенко вважає, що судове засідання відкладуть і цього разу. Адвокати вважають, що влада штучно затягує касаційний процес, оскільки ще не визначилася з остаточним рішенням у цій справі.

Абсолютно зрозуміло, що Янукович не хоче отримати будь-яке рішення касаційного суду, яке повністю відчинить двері скарзі Юлії Тимошенко до Європейського суду і скасує всі перепони для розгляду скарги 28 серпня 2012 року.

— Сергій Власенко, адвокат, народний депутат

Нагадаємо, Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ у січні 2012 року взяв до розгляду скаргу захисника екс-прем'єрки Олександра Плахотнюка на незаконність вироку Печерського районного суду Києва за нібито зловживання службовими повноваженнями під час укладення газових контрактів із Росією 2009 року.

Вищий спецсуд мав розпочати розгляд скарги 15 травня, але відтоді його засідання переносили на 26 червня і 12 липня за клопотанням державного обвинувачення, яке "стурбоване" дотриманням прав Юлії Тимошенко на присутність у суді. З 15 травня прокурори вимагають особистої участі екс-прем'єр-міністра в касаційному процесі, попри заяви Тимошенко про розгляд справи за її відсутності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram