ГоловнаПолітика

Міжвідомча робоча група з питань свободи слова перенесла розгляд ситуації навколо LB.ua

Інтернет-порталом займуться після 25 липня.

Міжвідомча робоча група з питань свободи слова перенесла розгляд ситуації навколо LB.ua

Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів розгляне ситуацію навколо інтернет-порталу LB.ua після 25 липня.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Нагадаємо, такий розгляд мав відбутися сьогодні, 6 липня, однак шеф-редактор видання Соня Кошкіна попросила перенести засідання на будь-яке інший зручний час після 25 липня.

Вона пояснила, що сьогодні керівництво інтернет-порталу "Лівий берег" перебуває за межами Києва.

Нагадаємо, народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік звернувся до прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу за порушення таємниці листування ресурсом LB.ua. Відповідну заяву депутат подав в прокуратуру Печерського району Києва в листопаді 2011 року.

Депутата обурила публікація від 18 листопада 2011 року "Ландік-старший рятує сина за допомогою технологів і "правильних" коментарів на сайтах".

Шеф-редактор сайту LB.ua висловила впевненість, що звернення в прокуратуру В. Ландіка - лише привід для розправи з незалежним виданням.

Однак 5 липня Ландік звернувся до прокурора Печерського району Києва з проханням припинити кримінальне переслідування журналістів LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram