ГоловнаПолітика
Спецтема
Ситуация с LB.ua

Соні Кошкіній загрожує близько семи років в'язниці (ДОКУМЕНТ)

Підстава - оприлюднення СМС-листування народного депутата восьмимісячної давності.

Соні Кошкіній загрожує близько семи років в'язниці (ДОКУМЕНТ)
Фото: Lb.ua

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою порушити кримінальну справу за статтею 163 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування, здійснене щодо державних чи громадських діячів). Ця стаття передбачає покарання у вигляді ув'язнення від трьох до семи років. У заяві пана Ландіка фігурують шеф-ректор LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), головний редактор Олег Базар і фотокор нашого видання Максим Левін.

Про це LB.ua стало відомо із запиту прокуратури Печерського району, що надійшов сьогодні до редакції.

Депутата обурила публікація за 18 листопада 2011 року "Ландік-старший рятує сина за допомогою технологів і "правильних" коментарів на сайтах".

Нагадаємо, 18 листопада 2011 року, в день ухвалення парламентом закону про вибори, журналіст LB.ua зафіксував на фото, як нардеп від ПР Володимир Ландік у сесійній залі веде смс-листування про долю свого сина, який на той час був підсудним за звинуваченням у побитті дівчини. Зі змісту листування зрозуміло: для оптимізації іміджу сина Романа Ландік-старший вдається до послуг політтехнологів і навіть "залучає" журналістів луганської телекомпанії для написання позитивних коментарів у новинах і текстах, присвячених процесу над Ландіком-молодшим.

Після публікації новини "Ландік-старший рятує сина за допомогою технологів і "правильних" коментарів на сайтах" Володимир Ландік дозволив собі агресивні коментарі на адресу LB.ua, зокрема, зажадав, щоб шеф-редактор видання "оприлюднила свої гігієнічні прокладки". Але в прокуратуру звернувся лише через вісім місяців.

Редакція LB.ua здивована сьогоднішнім візитом співробітника прокуратури і не відкидає політичного підтексту справи. На жаль, її обставини сильно нагадують обставини деяких гучних справ останнього часу. Добре знаний факт, що народний депутат Володимир Ландік через відомі обставини повинен дотримуватися лояльності до правоохоронної системи. І той факт, що він звернувся із заявою через майже рік, не може не насторожувати. Своєю чергою, юристи LB.ua, ознайомившись із запитом прокуратури, не вбачають у діях керівників і журналістів видання неправомірних дій, а тим паче - складу злочину. Водночас, на їхню думку, справа не обмежиться попередньою перевіркою, існує ймовірність порушення кримінальної справи найближчими днями.

LB.ua найближчим часом опублікує коментарі медіа-юристів стосовно цієї справи.

Ми також інформуватимемо про перебіг справи наших читачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram