ГоловнаПолітика

Луценка продовжили судити без адвоката

Захисник не прийшов на засідання після перерви.

Луценка продовжили судити без адвоката
Фото: EPA/UPG

Засідання у справі екс-голови МВС Юрія Луценка вирішили продовжити за відсутності адвоката Ігоря Фоміна.

Таке рішення після наради ухвалила суддя Ганна Медушевська у відповідь на клопотання екс-міністра МВС, причиною чому послужила неявка представника захисту в зал засідання після закінчення перерви.

Як зазначено в документі, будь-яких доказів, що адвокат відсутній на судовому засіданні з поважних причин, він не надав, крім того, в постанові суддя вказує на те, що захисник мусить зважувати свої можливості, укладаючи договір із клієнтом на надання юридичної допомоги, і дотримуватися кодексу адвокатської етики.

Також, на думку судді, своєю відсутністю Фомін перешкоджає здійсненню правосуддя.

Проте, враховуючи викладене, суддя зазначила, що Вищу кваліфікаційну комісію адвокатури буде поінформовано щодо дій адвоката Фоміна.

Водночас Медушевська ухвалила рішення відкласти судове засідання на 11.00 2 липня, та, враховуючи, що в суд прибув іще один свідок, вирішила допитати його, щоб уникнути можливих процесуальних труднощів у разі другого виклику цього свідка.

Нагадаємо, у вівторок суд продовжив розгляд справи Луценка за звинуваченням екс-міністра в перевищенні службових повноважень під час надання санкції на продовження стеження в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Генеральна прокуратура звинувачує екс-міністра у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 364 "Зловживання владою та службовими повноваженнями" Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram