ГоловнаПолітика

Литвин не захотів бути на суді над Гриценком

Спікер через суд вимагає спростування свої лобістські нахили.

Литвин не захотів бути на суді над Гриценком
Владимир Литвин
Фото: Макс Левин

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин не прийшов на засідання суду за власним позовом до нардепа Анатолія Гриценка про захист честі і гідності.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Гриценко.

"Захищати свою честь і гідність Литвин до суду не прийшов. Ні з орденами, ні без… Замість себе надіслав представника: молодий юнак, симпатичний, енергійний, тимчасово не працює. Може, хоч щось заробить? А може, справді симпатизує Литвину і щиро вірить у його честь і гідність? Не знаю, та й немає значення", - написав Гриценко.

Нагадаємо, Литвин домагається через суд спростувати оприлюднену Гриценком інформацію про лобіювання ним законопроекту, який передбачає списання боргів оборонних підприємств на 820 млн грн.

"Литвин не прийшов до суду не тому, що зайнятий якимись державними справами чи іншими корупційними, лобістськими законопроектами. Він не прийшов сьогодні й не збирається приходити на жодне із наступних засідань. Про це Литвин заявив суду через представника. Без пояснення причин. Моя версія: важко захищати те, чого насправді нема", - написав він.

За його словами, суд відхилив його клопотання про виклик Литвина у суд.

"Відхилила вона й інші мої клопотання - запросити як свідків прем’єра Азарова, міністрів Порошенка, Лавриновича, Колобова і Бойка, а також голову Нацбанку Арбузова. Нехай би пояснили суду, чому вони теж, як і я, не підтримують отой корупційний лобістський законопроект 10034, який Литвин проштовхує через Раду. Нехай би вони теж переконали суд, що в разі схвалення цей закон відкриє шлюз новим корупційним схемам і неконтрольованому розпродажу стратегічних оборонних підприємств. Суддя вирішила, що таких свідків запрошувати до суду вона не буде", - додав політик.

Водночас Анатолій Гриценко зазначив, що два його клопотання суддя все ж підтримала.

"Перше: суд буде відкритим для преси, журналісти здійснюватимуть аудіозапис і відеозапис (хоча проти цього виступив Литвин). Друге: суд долучить до справи стенограми моїх виступів на засіданнях погоджувальної ради і з трибуни ВР, у яких я попереджав Литвина про лобістський, корупційний характер законопроекту, звертав його увагу на порушення цілої купи законів і кодексів", - резюмував він.

Наступне засідання суду (розгляд по суті) заплановане на 12 липня о 09:30.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram