ГоловнаПолітика

IT-шники закликали Януковича узаконити податкові пільги

Учасники ринку написали Президенту листа.

IT-шники закликали Януковича узаконити податкові пільги

Учасники ринку IT-індустрії звернулися з відкритим листом до Президента Віктора Януковича, щоб той "не забув" підписати ухвалені нещодавно Верховною Радою законопроекти №8267 і №9744, які передбачають податкові пільги для виробників програмної продукції, повідомляє proIT.

"Під час розробки цих документів критичні зауваження фахівців лунали щодо того, що податкові стимули для суб'єктів окремої індустрії поставлять у нерівне становище представників інших секторів. Але як представники громадськості, так і виконавча гілка влади в особі прем'єр-міністра Миколи Азарова, погодилися з тим, що детінізація IT-індустрії дозволить збільшити надходження до держбюджету, що забезпечить реалізацію соціальних зобов'язань держави", - йдеться в листі.

Народний депутат Євген Царьков (один із ініціаторів законопроекту) повідомив proIT, що таким чином айтішники вирішили підстрахуватися, щоб законопроекти на підпис довго не залежувалися у Президента. "Зараз на підпис накопичилося дуже багато законопроектів, і досі є "злі язики", які можуть наговорити Голові держави щось негативне за ухваленими документами", - сказав він.

Нагадаємо, що представники Мінфіну і раніше виступали проти введення пільг для IT-шників. Вони порахували, що зменшення ставки прибуткового податку для працівників IT-компаній з 15% до 5% призведе до серйозних втрат у бюджеті. Але ініціаторам законопроекту, за словами Царькова, вдалося переконати їх у протилежному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram