ГоловнаПолітика

Депутати активніше пересідають на вертольоти

У фірмах заявляють про збільшення попиту на оренду повітряних таксі.

Депутати активніше пересідають на вертольоти
Фото: tsn.ua

Із відкриттям вертодрому біля Ради у фірмах, які надають в оренду вертольоти, кажуть про небувалий попит.

Про це пише "Сегодня".

Донедавна у столиці було всього три вертодроми - на території Центру серця (Братиславська), в Гідропарку і Жулянах, зазначає видання. З появою майданчика в центрі - біля Маріїнського парку - багато українських "віпів" міркують про те, що літати значно зручніше.

"Я тепер на роботу буду літати вертольотом. А що? Краще, ніж стояти в "корках", особливо нині, коли весь центр перекрито", - розповів на умовах анонімності один із нардепів.

Звідки стартувати - теж не проблема. Наприклад, у Конча-Заспі, за словами політика і відомого гонщика Євгена Червоненка, є вертолітний майданчик. Приземляються машини з пропелером на відкрите поле неподалік від будинку мера Києва Леоніда Черновецького. За словами місцевих жителів, у гарну погоду тут сідає по два-три вертольоти в день. І подібні вертодроми є практично в усіх елітних селищах поблизу столиці.

Фірми, які надають вертольоти в оренду, говорять про пожвавлення інтересу до їхніх послуг.

"У Києві літати вертольотами почали в три рази більше", - каже екс-гендиректор "Жулян" Сергій Нікіфоров. Літають здебільшого бізнесмени та депутати. А ось на єврочемпіонат уже навіть заброньовано практично всі вертольоти - "віпи" пересуватимуться по небу, щоби встигнути потрапити на матчі в різних містах.

Орендувати повітряне таксі можна в середньому за $ 1000-2000 за годину. Все залежить від марки вертольота та відстані. Але на час матчів Євро вже заброньовано всі повітряні судна.

Зазначимо, напередодні Євро-2012, 6 червня в Києві відкрили Центр адміністративно-ділової авіації (вертодром "Дніпро-1").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram