ГоловнаПолітика

Наметове містечко прихильників Тимошенко готується до Євро

Прихильники екс-прем'єрки будуть просвіщати футбольних фанатів щодо політичної ситуації в Україні.

Наметове містечко прихильників Тимошенко готується до Євро
Фото: Макс Левин

Мешканці наметового містечка прихильників Юлії Тимошенко, яке, як і раніше, функціонує в центрі Києва на Хрещатику, мають намір інформувати відвідувачів офіційної фан-зони Євро-2012 про політичну ситуацію в Україні.

"Наше завдання - активно розповідати всім людям, які цікавляться, про політичну ситуацію в Україні, про ситуацію і з Юлією Тимошенко, і з політичними репресіями. А якщо самі не цікавляться, то ми будемо ходити і до станцій метро, і в інші місця, де будуть збиратися вболівальники", - сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок комендант наметового містечка Сергій Трищанович.

За його словами, б'ютівці мають намір випустити додаткові листівки, інформаційні матеріали, футболки зі своєю символікою. У містечку будуть банери і гасла англійською мовою.

"Ми просимо, щоб обов'язково чергували люди з числа наших активістів, які володіють англійською мовою, які зможуть перекладати і доносити інформацію", - зазначив Трищанович.

30 травня виповнюється 300 днів, як на Хрещатику стоїть наметове містечко прихильників Тимошенко. Зараз у ньому налічують 26 армійських наметів і близько 25 агітаційних.

Офіційна фан-зона Києва, яку почали монтувати з 28 травня, буде розташована на Хрещатику від вулиці Інститутської до вулиці Богдана Хмельницького. Містечко активістів партії "Батьківщина" й інших опозиційних сил знаходиться у протилежному від фан-зони боці вул. Хмельницького і не потрапляє на її територію. Прохід через містечко вільний, тому, на думку коменданта, він не створюватиме перешкод для функціонування так званої "пішохідної зони", яка прилягає до фан-зони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram