ГоловнаПолітика

Янукович: адвокатам збільшать кількість прав

Президент хоче внести зміни в законодавство.

Янукович: адвокатам збільшать кількість прав
Фото: www.president.gov.ua

Ухвалення закону про адвокатуру стане важливим кроком на шляху утвердження конституційного принципу надання кожному українцеві кваліфікованої правової допомоги.

Таке переконання висловив Президент України Віктор Янукович у своєму виступі під час церемонії складання присяги особами, вперше призначеними на посаду професійного судді.

"Переконаний, що стан адвокатури є показником захищеності особи і одним з індикаторів просування держави в напрямку утвердження і забезпечення прав і свобод людини", - сказав глава держави. Отже, зазначив він, адвокатура в Україні має бути високопрофесійною, незалежною та ефективною.

Саме із цією метою Президент вніс до Верховної Ради законопроект "Про адвокатуру та адвокатську діяльність". "Основними ідеями цього закону є побудова якісної моделі адвокатури, засадами діяльності якої буде якнайширше самоврядування, незалежність від державних органів, законність, дотримання адвокатами професійних і моральних вимог", - зазначив Янукович.

Глава держави також зазначив, що значна увага в законопроекті відведена розширенню професійних прав адвоката, закріпленню можливостей для захисту збирати докази і вчиняти інші дії, необхідні для надання правової допомоги.

"Реальне функціонування принципу змагальності неможливе без існування в Україні сильної і професійної адвокатури", - переконаний Президент.

Нагадаємо, 28 квітня радник Президента Андрій Портнов повідомив, що глава держави вніс на розгляд парламенту законопроекти про адвокатську діяльність і посилення гарантій незалежності суддів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram