ГоловнаПолітика

Тимошенко обіцяє "дістати" кривдників української мови

"Якщо у вас є проблеми з двомовністю - вивчіть українську".

Тимошенко обіцяє "дістати" кривдників української мови
Фото: EPA/UPG

Юлія Тимошенко вважає, що ухвалення законопроекту про посилення російської мови стане злочином проти нації.

Заяву екс-прем'єра оприлюднено на сайті "Батьківщини".

"Сьогодні партія влади на чолі з Януковичем планує розглянути абсолютно авантюрний і безвідповідальний законопроект про запровадження двомовності в Україні", - підкреслила Тимошенко.

"Я давно говорила: якщо у вас є проблеми з мовами, якщо у вас є проблеми з двомовністю - вивчіть українську", - сказала вона.

За словами Тимошенко, запровадження другої державної мови - це не просто передвиборна ініціатива Партії регіонів. "Ми знаємо, що напередодні кожних виборів вони виймають цю тему і намагаються маніпулювати людьми. Їм не потрібна мова ні російська, ні українська. Їм не потрібна ні Україна, ні Росія. Вони живуть за іншими поняттями. Їм потрібно особисте збагачення, їм потрібен повний контроль над країною", - заявила екс-прем'єр.

Я вважаю, що ми знайдемо достатню кількість голосів для того, щоб законопроект було ухвалено в першому читанні. Після цього, я думаю, ми приймемо рішення про пришвидшену підготовку до другого читання і через 2 тижні зможемо внести його в парламент, щоб ухвалити його в цілому

— Вадим Колесніченко, нардеп від Партії регіонів

"Я хочу з усією відповідальністю зазначити: це не просто передвиборчі ігри - це злочин проти України, це злочин проти нації. Це злочин проти історії і проти народу. І я з усією відповідальністю заявляю, що я не дам цього зробити! Чуєте, я тут, за ґратами, не дам вам глумитися над Україною", - підкреслила Тимошенко.

"Я хочу, щоб ви всі знали, що знущатися над мовою, над основними принципами націотворення набагато небезпечніше, ніж знущатися над Тимошенко. І де б ви не були, що б ви не робили - я обов'язково дістану вас і обов'язково змушу відповідати перед законом і перед країною за те, що ви робите зараз", - заявила екс-прем'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram