ГоловнаПолітика

Азаров хоче привезти в Україну італійські картини

Прем'єр обіцяє державні гарантії творам мистецтва.

Азаров хоче привезти в Україну італійські картини
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Микола Азаров запропонував президенту об'єднання музеїв Флоренції Христині Асідіні презентувати твори, які знаходяться в музеях Флоренції, представивши свої експозиції в Києві.

Як повідомили в прес-службі Кабміну, про це він заявив під час спілкування з нею на Першій Київській бієннале сучасного мистецтва ARSENALE 2012.

"Я мріяв про те, щоб зробити таку виставку у нас. Я був у Флоренції, в цих чудових музеях і якщо б була така можливість, ми надали б державні гарантії безпеки цим художнім творам", - сказав Микола Азаров.

У свою чергу Крістіна Асідіні зазначила, що вони з радістю розглянуть таку можливість і в Україні є всі умови для того, щоб це здійснити.

Прем'єр-міністр підкреслив, що така виставка видатних світових митців викликала б великий інтерес у киян і гостей столиці.

"Якщо ми це зробимо, то буде стояти черга від Мистецького Арсеналу до Хрещатика і, я думаю, що відвідувачів буде щонайменше п'ять мільйонів", - підкреслив Микола Азаров.

Водночас він закликав керівництво Мистецького Арсеналу зробити все для того, щоб така виставка в Києві відбулася.

Разом з тим Микола Азаров під час спілкування з директором з питань спонсорства і меценатства Лувра Софі Каммерер запропонував представити експозицію їх музею в Києві.

Нагадаємо, в стінах українського уряду зникли чотири цінних картини українського імпрессіоніста Миколи Глущенка, які належать Національному художньому музею України. Дві з них зникли, замість двох інших з'явилися підробки. Пізніше експертиза підтвердила, що картини художника Миколи Глущенка "Дніпровські далі" та "Село біля річки" виявилися копіями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram