ГоловнаПолітика

Журналіст Усов обманює громадськість, - прокуратура

Автора фільму про Лук'янівське СІЗО все ж викликають на допит.

Журналіст Усов обманює громадськість, - прокуратура
Константин Усов
Фото: стоп-кадр сюжета программы "Знак оклику"

Київська прокуратура спростовує інформацію про те, що журналіста Костянтина Усова, який зняв фільм про Лук'янівське СІЗО "Тюрьма № 1", оголосили в розшук.

Про це повідомили в прес-службі столичної прокуратури.

"Заяви про розшук Костянтина Усова є помилковими і вводять в оману громадськість", - зазначили в прокуратурі та нагадали, що за дорученням Президента України та генерального прокурора України прокуратура столиці провела перевірку фактів, висвітлених у стрічці Усова про Київський слідчий ізолятор.

Нагадаємо, за результатами перевірки прокуратура міста Києва вже порушила кримінальну справу, в ході розслідування якої посадовій особі СІЗО пред'явлено звинувачення в перевищенні влади і службових повноважень (ст. 365 ч. 3 КК України). У прокуратурі зазначили, що слідство у кримінальній справі підходить до завершення.

Крім того, особливо наголошено, що Усов є ключовим свідком, але в жодному разі не обвинуваченим.

"Підтверджуємо, що слідчий органів прокуратури м. Києва запрошував Усова в прокуратуру з намірами отримати важливі свідчення у справі, оскільки покази Усова є ключовим для завершення розслідування і скерування справи в суд для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Усов на своїй сторінці в соцмережі розмістив документ, в якому зазначено, що прокуратура Києва звернулася на телеканал ТВі з вимогою надати інформацію про місце перебування журналіста Костянтина Усова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram